Překvapení z rajských jablíček s ovocnou chutí je připravené rychle a je optimálním jídlem pro utišení malého hladu. Ananas, bylinky, mango a třešňová rajčata – to jsou suroviny zaručující úspěch, které vás učiní 21x šťastnými.
Jejich důvtipným servírováním s několika olivami a lehkým bílým vínem uděláte určitě dojem na nejednoho hosta.
Suroviny (pro 4 osoby)
21 třešňových rajčat
Ananasová náplň
100 g ananasu
100 g uzeného tofu
kari koření
sůl & pepř
7 párátek
Bylinková náplň
50 g margarínu
50 g přírodního sójového jogurtu
čerstvé bylinky dle chuti
sůl & pepř
Mangová náplň
100 g manga
několik klíčků cibule
pomerančová šťáva
pepř
Příprava
Ananasová náplň
Ananas oloupejte a odstraňte jeho středovou tuhou část. Následně ananas a tofu nakrájejte zhruba na 0,5 cm silná kolečka a potom na malé kostičky. Kostičky ananasu a tofu opečte na pánvi s nepřilnavým povrchem a vzniklou směs okořeňte kari, pepřem a solí. Nakonec rozpulte 7 třešňových rajčat a na jednu polovinu rajčátka položte vždy jeden kousek tofu a jeden plátek manga, které přikryjte druhou polovinou rajčátka. Obě části rajčátka pak spojte párátkem.
Bylinková náplň
Nejprve ponechejte při pokojové teplotě změknout margarín. Omyjte bylinky a najemno je nasekejte. Následně smíchejte margarín s přírodním sójovým jogurtem, bylinkami a okořeňte směs solí a pepřem. Vše nechejte chvíli uležet v lednici. Ze 7 rajčátek odřízněte horní třetinu a pomocí čajové lžičky potřete vytvořenou směsí spodní část rajčátka. Na to pak přitiskněte horní část rajčátka a vychlaďte rajčátke s náplní v lednici.
TIP
V případě, že náplň není dostatečně tuhá, přidejte do ní trochu strouhanky z celozrnného žitného pečiva (grahamové mouky na obalování). Přidáním malého množství limetkové šťávy získá tato varianta rajčátek pěknou a svěží lehkost.
Mangová náplň
Mango oloupejte, odstraňte pecku a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Přidejte pak cibulové klíčky, pomerančovou šťávu a pepř. Následně rozpulte 7 rajčátek a malým nožíkem je vydlabejte. Pak je naplňte připravenou směsí.