Zeleninová pánev výtečná svou chutí jablek a hrušek. Připravená je rychle a hodí se k obědu i k večeři. Bulgur obsahuje plno výživných látek, jimiž jsou různé vitaminy skupiny B, vitamin E a minerální látky jako je vápník, hořčík a fosfor. Je tomu tak díky jeho šetrné výrobě, která probíhá drcením nejprve změkčených a následně dušených zrn pšenice zbavených otrub.
Suroviny (pro 4 osoby)
4 karotky
4 papriky
2 cukety
2 cibule
200 g žampiónů
2 jablka
2 hrušky
400 g bulguru
1 l zeleninového vývaru
sůl & kajenský pepř
Postup
Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké plátky, respektive na kostičky, přičemž žampióny připravte na čtvrtky. Jablka a hrušky oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na půlměsíčky.
Na pánvi s nepřilnavým povrchem prudce osmahněte zeleninu, přidejte bulgur a vše společně poduste. Směs pak zalijte zeleninovým vývarem.
Přidejte jablka a hrušky. Směs následně ponechejte mírně povařit 5 až 10 minut.
Na závěr ochuťte solí a kajenským pepřem.