Pokud nevíte, co je INCI list, musíte číst dál!

Pokud nevíte, co je INCI list, musíte číst dál!

Co je tedy ten INCI list?

Tato zkratka pochází z anglického International Nomenclature Cosmetic Ingredient a jedná se o standardizovaný seznam ingrediencí kosmetických produktů vytvořený Výborem pro mezinárodní nomenklaturu (INC) a publikován Radou pro osobní péči (PCPC) v Mezinárodním slovníku a příručce pro kosmetické přísady.

Díky tomu jsou pojmy v kosmetice sjednoceny mezinárodně a jakmile pochopíte jeho smysl a způsob čtení, budete schopna pročíst jakýkoli seznam ingrediencí! 

 

Proč je důležité znát jednotlivé složky v pečující kosmetice?

  • Znalost jednotlivých ingrediencí z INCI listu vám pomůže lépe vybrat vhodný produkt pro danou pleť, podle toho, co zrovna potřebuje.
  • Budete daleko lépe schopná doporučit produkty na domácí péči.
  • Pokud budete znát názvy jednotlivých složek, budete schopna si velmi jednoduše ověřit složení daného produktu a zda bude splňovat marketingově deklarované účinky

Ke všem těmto bodům je ale zapotřebí ještě jedna věc, a to: znát účinky jednotlivých ingrediencí a složek, které se do kosmetických produktů přidávají.

 

Kde se o ingrediencích dozvíte více?

Jestliže hledáte účinek konkrétní ingredience a znáte její standardizovaný název, můžete si ji velice jednoduše vyhledat v našem slovníku ingrediencí! 

O INCI listu a jednotlivých účincích každé ze složek si samozřejmě můžete najít plno informací na internetu. To vám ale může trvat několik hodin, budete pročítat články z několika zdrojů a poté si vše budete muset zesumarizovat.

Pokud ale chcete ušetřit čas a námahu, dorazte na náš workshop, kde přesně tuto problematiku probereme a pokud vám cokoliv nebude jasné, můžete se ihned ptát! 

 

Na workshopu se budeme dále bavit i o:

  • účincích jednotlivých složek v kosmetických produktech,
  • produktech DR. BAUMANN a účincích složek, které jsou v nich obsaženy,
  • správné aplikaci těchto produktů a přiřazení danému typu pleti.

 

Ale probereme i: 

  • Proč je důležité pečovat o hlavní pracovní nástroj kosmetiček - jejich ruce.
  • Jak se dopracovat ke zdravému cashflow salonu a jak vydělávat i během dovolené.
  • Výhody spolupráce se značkou kvalitních kosmetických produktů DR. BAUMANN. 

 

Na co ještě čekáte? Za zkoušku nic nedáte!

A to doslova! V případě, že se vám naše filozofie a kosmetika zalíbí natolik, že budete chtít navázat spolupráci, částku za workshop Vám odečteme ze ZÁKLADNÍ OBJEDNÁVKY. V opačném případě Vám částku vrátíme.

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail