Jak a proč jednoduše tvořit videa na sociální sítě?

Jak a proč jednoduše tvořit videa na sociální sítě?

V minulém tipu jsme se s vámi podělili o to, jak jednoduše lze tvořit obsah na sociální sítě! Dnes to zase posuneme o krok dál a povíme si 3 jednoduché triky, jak tvořit videa, která mají obecně více sledovanosti a větší šanci zaujmout potenciální (ale i ty stávající) klienty! 

 

1. Natočit krátké video s titulky

 

To nejjednodušší na produkci je odhodit pochyby a ostych a nahrát sama sebe! Hoďte pochyby a důvody proč by to nešlo za hlavu a nahrajte klidně krátké video, ke kterému přidáte titulky! Témat, o kterých můžete mluvit je celá řada! Ať už klientkám v rychlosti vysvětlíte, kde přesně vás najdou a jak se k vám nejlépe dostanou, informujte je o novinkách v produktech, chystaných procedurách, aktuálních procedurách vhodných pro dané období apod.! Ať už si vyberete jakékoliv téma, hlavně jej natočte! Držte se pouze pravidla, že video by mělo mít pouze pár vteřin, max. do minuty. 

Jakmile budete mít video natočené, ideálně do něj ještě vložte titulky, to uděláte jednoduše v aplikaci CapCut, která je jak online pro PC, tak i ke stažení do mobilu. Do CapCutu se jednoduše zaregistrujete, přihlásíte a ZDARMA můžete tvořit! 

 

 

Po přihlášení kliknete na “Create new” a zvolíte formát “9:16”, který se používá pro videa na Instagramu a Tiktoku, ale i Facebooku. 

 

 

Nyní je čas na vložení videa, klikněte na “Media”, poté “Upload” a “From this device” a vyberte video podle toho, kde jej máte uloženo. 

 

 

Jakmile je video nahráno, klikněte na něj jednou a zobrazí se dole na časové ose. Poté můžete kliknout na “Captions” neboli titulky. 

 

 

Stiskněte “Manual Captions” a poté již můžete přidávat jednotlivé titulky. 

 

 

Vždy rozdělte text, který ve videu říkáte, do několika úseků (aby jeden úsek daných titulků nebyl přes celé video), a přepište vždy přesně to, co ve videu říkáte. Každý nový úsek můžete přidat pomocí “Add” a dole na ose, můžete pomocí posuvníku nastavit, po jakou dobu se ve videu bude daný úsek ve videu zobrazovat. Doporučujeme vždy nastavit tak, aby titulky odpovídaly tomu, co ve videu skutečně říkáte. 

 

 

A pokud jste již s výsledkem spokojeni, můžete video stáhnout! Učiníte tak kliknutím na “Export” a poté “Download”.

 

 

Stáhnutí potvrdíte pomocí kliku na “Export”, video pojmenujete a nastavíte, kam se má uložit! 

 

2. Videa pomocí předpřipravených šablon

 

Na CapCatu, ale i v Canvě najdete již předem vytvořené šablony pro tvorbu videí, ať už z fotek, ale i videí. Stačí si vybrat tu svou, nahrát jednotlivá média, aplikovat do šablony a těšit se z výsledku! 

 

 

Jednoduše postupujte jako v předchozím tipu, akorát místo kliknutí na “Media” klikněte na “Templates” a buď můžete v angličtině vyhledávat různá témata jako “skincare” nebo beauty” apod., nebo kliknout na “View all” a prozkoumat všechny! 

 

 

Pokud máte vybráno, stačí na ni kliknout a na časové ose kliknout na “Edit” a poté u jednotlivých částí na “Replace” a nahrát vlastní média! 

Těšíme se, co vytvoříte!

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail