Zaostřeno na oční okolí

Zaostřeno na oční okolí

Často se naše kosmetičky setkávají s tím, že při péči o pleť jejich klientky zapomínají věnovat zvláštní péči velmi specifické a neméně důležité oblasti - očnímu okolí. V čem se od zbytku pleti liší, co může nedostatečná nebo nesprávná péče způsobit a jaké produkty pro oblast očí vybírat, se dozvíte v tomto článku! 

 

Stejná, ale vlastně odlišná

Pokožka kolem očí se skládá (stejně jako zbytek těla) ze 3 vrstev: epidermis, dermis a hypodermis. V oblasti očí je ale pokožka i jednotlivé vrstvy výrazně tenčí, má jen přibližně 0,5 mm oproti jiným oblastem obličeje, kde je pokožka hrubá až 2 mm! V pokožce očního okolí je také menší množství mazových žláz a kolagenových vláken, což ji činí náchylnější k vysušení a tvorbě vrásek​. 

 

Další důvody předčasné tvorby vrásek v očním okolí

  • Méně kolagenu a elastinu: Kvůli sníženému obsahu kolagenových a elastinových vláken v dermis pokožka hůře udržuje svůj tvar a pružnost​.
  • Častý pohyb: Pokožka kolem očí je neustále v pohybu kvůli mrkání a mimickým pohybům, což vede k časnému vzniku vrásek, známých jako “vrásky smíchu”​.
  • Vliv prostředí: Tenká pokožka očního okolí je náchylnější k poškození UV zářením a dalšími environmentálními faktory, které urychlují proces stárnutí​.

Kvůli svým odlišnostem vyžaduje tato oblast co nejjemnější zacházení i zvláštní pozornost a péči.

 

 

Důležitost specializované péče

Vzhledem k vyšší sensitivitě pokožky okolo očí je nutné na ni zamířit nejen více vaší pozornosti, ale i cílené péče. Na základě důvodů zmíněných výše byste se tedy měla zaměřit především na dodání:

  1. Hydratace a zvlhčení - Kvůli, již zmíněnému, omezenému množství mazových žláz je pokožka kolem očí náchylnější k vysušení, proto je na místě pravidelné používání očních krémů nebo gelů, které poskytují hydrataci a v pokožce ji uzamknou.
  2. Pečujících a ochranných složek - Oční péče často obsahuje složky jako kyselinu hyaluronovou, lipidy a vitamíny C a E, které pomáhají hydratovat, chránit a omlazovat pokožku​.
  3. Ochrany před sluncem - Aplikace přípravků s obsahem antioxidačních a regeneračních vitaminů E, C a A, zejména v měsících s intenzivním svitem, je nezbytná pro prevenci poškození UV zářením.

 

Kompletní řešení pro oční péči na doma i na cesty

V rámci naší srpnové akce můžete využít speciální nabídky, ve které na vás čeká kombinace klasických balení očních přípravků v 15 ml kelímcích a praktických tubách o velikosti 7 ml, a to za zvýhodněnou cenu. 

Uvědomte si důležitost péče o oční okolí a investujte do kvalitních produktů, které ochrání a zlepší stav této citlivé oblasti. Vaše oči si zaslouží tu nejlepší péči!

 

Speciální aktivní látky SkinIdent

Přípravky této luxusní produktové řady vynikají unikátním složením – všechny použité ingredience jsou tělu nebo pokožce vlastní. Je tak nejpřirozenější péčí o lidskou pokožku pro uchování jejího zdraví a krásy. Obsahuje aktivní látky ve vysokých koncentracích (lipidy, hydratační látky a vitaminy), kterými se pokožka sama o sebe přirozeně stará.

V této měsíční akci vám poskytneme kompletní péči o oční okolí:

  • Oční gel se zaměřením na hydrataci pomocí glycerolu, urey a hyaluronátu sodného.
  • Krém na oči s obsahem správných lipidů pro ochranu horní vrstvy pokožky.
  • Oční péči Super s regeneračními a ochrannými vitaminy, zejména vitaminem H pro zmírnění viditelnosti jemných linek a vrásek.

 


 

Přípravky řady DR. BAUMANN 

Ty stejně respektují důležitost šetrného složení pro oblast očí a samozřejmostí je také absence parfemací a konzervačních látek. Díky tomu je produkty z akce možné aplikovat i na velmi citlivou pleť zcela bez obav:

  • Oční gel DR. BAUMANN je zaměřen na doplnění hydratace očního okolí a uchování vody pomocí obsahu ceramidů, které se přirozeně v rohové vrstvě pokožky vyskytují.
  • Krém na oči DR. BAUMANN pro doplnění správných lipidů do tenké pokožky a nezbytných ochranných a regeneračních vitaminů pro prevenci vrásek.
  • Speciální přípravek Sérum na řasy DR. BAUMANN s obsahem myo-inositolu a tripeptidu mědi, které společně podporují růst nových řas a chloupků obočí, usnadňují dodávku živin a kyslíku k folikulům a chrání je před poškozením.

Pokud máte další otázky nebo potřebujete poradit s výběrem produktů, neváhejte nás kontaktovat.

 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT?

Všechny produkty jsou k dostání v proškolených spolupracujících salonech a zákaznice a zákazníci spolupracujících salonů mohou nakoupit přípravky také v uzavřeném e-shopu.

Pokud nejste zákaznicí či zákazníkem jednoho ze salonů DR. BAUMANN / SKINIDENT, napište nám na info@dr-baumann.cz a my Vám doporučíme kosmetický salon nejblíže Vašemu bydlišti. 

 

JSTE KOSMETIČKA A RÁDA BYSTE SE I O NAŠICH DALŠÍCH PRODUKTECH DOZVĚDĚLA VÍCE? 

Napište nám na info@dr-baumann.cz nebo využijte kontaktní formulář a my se vám velmi rádi ozveme a nezávazně vysvětlíme výhody spolupráce. S námi na to nejste nikdy sama. :)

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail