Připravte svou pleť na jaro!

Připravte svou pleť na jaro!

Tělo je jedinečný organismus, který se o sebe do velké míry umí postarat sám. Umí si například plno látek vytvořit samo nebo si je umí doplnit z externích zdrojů. Jsou ale složky, které si samo doplnit nemůže, ale jsou pro něj stejně nezbytné. Zejména pleti je nutné některé látky doplnit a připravit ji tak na nadcházející období. Jaké konkrétní ingredience naše pleť bude na jaro a léto potřebovat a jak jí je můžeme doplnit?

 

Které látky by tedy vaší pleti neměly chybět?

 

1. Kaprylové a kaprinové triglyceridy

Jedná se o stabilní olejovitou sloučeninu, převažující součást kožního mazu, která se ve velké míře podílí na uzamčení hydratace v pokožce. Vytvoří na ní totiž bariéru, a tím hydrataci “uzamkne” uvnitř pokožky. Nemusíte se ale bát, pokožka nebude zbytečně mastná díky snadnému vstřebání se do kůže. Navíc mají kaprylové a kaprinové triglyceridy antibakteriální či antimikrobiální účinky, posilují pokožku a pomáhají ji činit pružnější.

 

2. Skvalen 

Někdy též přezdívaný jako “suchý olej” je látka získávaná z rostlin má přímo zázračné schopnosti! Je nekomedogenní (neucpává póry) a svým složením se velmi podobá kožnímu mazu. Je velmi lehký a taktéž se vyskytuje v kožním mazu, proto se snadno vstřebává a velmi dobře hydratuje bez pocitu mastné pokožky díky skvělé vstřebatelnosti. Pleť je tedy hydratovaná, ale bez zbytečného zatížení.

 

 3. Vitamin E

Vitamin, který ve vysokých koncentracích má až medovou konzistenci. Nejsilnější pomocník proti předčasnému stárnutí, chrání pleť před škodlivými vnějšími vlivy prostředí a pomáhá jí regenerovat a uchovávat mladistvý vzhled. Výrazně také pomáhá při hojení jizev a poranění.

 

4. Glucosamin 

Jedna z pleti vlastních látek, která se ve vysoké míře podílí na podpoře vzniku kyseliny hyaluronové v pleti. Díky tomu pomáhá s redukcí vrásek, zpevnění pleti, udržuje normální stav hydratace a sjednocuje barevný tón pleti. Velmi ráda jej má i suchá až šupinatá pleť nebo pleť s jizvičkami po akné.

 

Jak nejlépe tyto látky pleti doplnit?

Ideální je do své péče o pleť zařadit přípravky s obsahem výše zmíněných látek. Důležité je přitom se dívat na kvalitu těchto látek v produktech a na celkové složení vybraných kosmetických přípravků. Ideální je jednoduché vysokoprocentní složení, které zaručí, že se v přípravku nachází pouze látky, které mají blahodárný vliv na naši pokožku a nejsou zde přítomny žádné “výplňkové” složky.

V našem sortimentu (a v březnové akci) najdeme hned 4 ampule a 3 krémy, které jsou napumpované prospěšnými látkami a vaše pleť tak bude kompletně připravena.

 

Ampule

Vitamin E najdeme ve dvou různých formách ve dvou různých sérech. VITAMIN E 100% PŘÍRODNÍ DR. BAUMANN je silně ochranná ampule, s velmi neobvyklým výskytem přírodního vitaminu E. V této formě je ale až 8x účinnější než jeho syntetická kopie. Ampule tak předchází předčasnému stárnutí pleti ochranou kožních buněk před poškozením volnými radikál a má hojivé účinky (např. při čerstvých jizvách, popáleninách či řezných ranách). Ampule VITAMIN E, A, Lipid SkinIdent je díky obsahu také vitaminu A a lipidů nepostradatelná pro ženy ve věku 30+ (a pro mladší ročníky je vhodná jako prevence). Minimalizuje totiž výskyt vrásek, chrání pleť, vitamin A ji regeneruje a lipidy se postarají o posílení její přirozené ochranné bariéry.

Glukosamin taktéž najdeme hned ve dvou variantách. V séru GLUCOSAMIN DR. BAUMANN je zdrojem glukosaminu čekanka. Narozdíl od ampule GLUCOSAMIN SUPER SkinIdent, kde je biotechnologicky vyroben, pro zachování vlastního vzorce pleti (aby byl pro pleť co nejpřirozenější). Obě ampule mají ovšem silný anti-aging účinek díky podpoře tvorby kyseliny hyaluronové v pleti. Tím také podporují její maximální hydrataci a vyhlazení. 

 

Krémy

Krémy ESSENTIALS DR. BAUMANN pro suchou & smíšenou a mastnou pleť jsou v našem sortimentu již od roku 2018. A za tu dobu si je zákaznice oblíbily především pro jejich maximální snášenlivost, minimum ingrediencí a pro vysokou míru hydratace, kterou pleti dodávají. Krémy obsahují lipidy ve formě pleti vlastních triglyceridů, ale například i kyselinu mléčnou.

Novinkou v řadě SkinIdent je Pure Essential Super krém pro všechny typy pleti. Obsahuje ingredience, které jsou nepostradatelné pro lidskou pokožku. Všechny jsou pochopitelně tělu vlastní, jak je typické pro řadu SkinIdent. Objevte i vy luxusní péči s krémem SkinIdent, který je ideální i pro extrémně citlivou či velmi suchou pokožku. Jeho bohatá formule s vysokým obsahem skvalenu, acetylglukosaminu a hyaluronátu sodného posiluje kožní bariéru a chrání před vysoušením. Krém je vhodný i pro normální či mastnější typy pokožky, kdy stačí použít minimální množství. Pure Essential Super krém vyhlazuje pokožku a dodává jí jemnost srovnatelnou pouze s jemností dětské pokožky. Pro co nejvyšší účinnost doporučujeme kombinovat s Liposomem Pure Essential pro dokonale kompletní péči.

 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT?

Všechny produkty jsou k dostání v proškolených spolupracujících salonech a zákaznice a zákazníci spolupracujících salonů mohou nakoupit přípravky také v uzavřeném e-shopu.

Pokud nejste zákaznicí či zákazníkem jednoho ze salonů DR. BAUMANN / SKINIDENT, napište nám na info@dr-baumann.cz a my Vám doporučíme kosmetický salon nejblíže Vašemu bydlišti. 

 

JSTE KOSMETIČKA A RÁDA BYSTE SE I O NAŠICH DALŠÍCH PRODUKTECH DOZVĚDĚLA VÍCE? 

Napište nám na info@dr-baumann.cz nebo využijte kontaktní formulář a my se vám velmi rádi ozveme a nezávazně vysvětlíme výhody spolupráce. S námi na to nejste nikdy sama. :)

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail