"Levnější" liposomy?

"Levnější" liposomy?

Levnější neznamená stejně dobrý 

A proto jsme se rozhodli vás upozornit na jedno konkrétní slovní spojení, a to “levnější produkty, obsahující liposomy”, které se v poslední době začalo v z kosmetickém světě stále více objevovat. Dnes chce každý ušetřit na všem, ale ne vždy se to vyplatí! 

 

Je to jako s čokoládou

Je totiž velmi důležité neztrácet hlavu a zamyslet se, proč by tyto produkty mohly být levnější. S kosmetickými produkty je to totiž jako s čokoládou! 🍫 Jaká bude vaše reakce, když vám obchodník bude nabízet čokoládu na vaření, o které bude tvrdit, že je stejně dobrá, jako vaše oblíbená víceprocentní čokoláda, protože „přece taky obsahuje kakaové boby, ale je jen levnější“? 😉 Samozřejmě se nenecháte se obalamutit, protože dobře víte, že aby byla čokoláda opravdu kvalitní, tak velmi záleží nejen na kvalitě a množství kakaových bodů, ale i na kvalitě ostatních ingrediencí v čokoládě (například kvalitní smetaně). Kvalitní ingredience jsou bohužel dražší než ty méně kvalitní, rozdíl v nich je ale zásadní. Často je i marže obchodníka u méně kvalitních čokolád větší, protože se musí hodně snažit, aby vás k nákupu méně kvalitní čokolády přemluvil. Rozdíl v kvalitě takovéto čokolády je pak ještě výrazně větší, než jaký je rozdíl v ceně.

 

Jak se tedy zachovat?

Pokud vám tedy někdo bude nabízet “levné produkty s liposomy” a bude argumentovat tím, že jejich výrobky je přece také obsahují, jen za nižší cenu, vzpomeňte si na toto porovnání čokolád. Zjistěte si kvalitu i ostatních surovin a jejich množství v daném produktu. Nenechte se přemluvit do čokolády na vaření, protože vy (i vaše pleť) si zasloužíte vždy jen tu nejkvalitnější. 😊

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail