Jak propojit Facebook a Instagram?

Jak propojit Facebook a Instagram?

Propojení Instagramu s Facebookem

Prvním a stěžejním krokem je propojení vašich účtů na těchto sociálních sítích. Na Instagramu si otevřete svůj profil a zmáčkněte ikonku menu, poté vyberte “Nastavení a soukromí” a poté klikněte na “Centrum účtů”. Zde již vyberete profil, který chcete s Instagramem propojit, případně přidáte nový účet kliknutím na “Přidat účty” a sledováním instrukcí Instagramu. 

 

 

Sdílení jednoho příspěvku na obě platformy zároveň

Po propojení účtů tak budete moct přímo při tvorbě příspěvků sdílet hotový příspěvek i na vybranou facebookovou stránku, a to:

  • u každého příspěvku zvlášť, pod každým z nich je přímo během tvorby dostupné tlačítko “Sdílet na dané facebookové stránce”, manuálně tak můžete pouze vybrané příspěvky přesdílet i na Facebook,
  • pokud ale chcete sdílet na Facebook vše, co přidáváte na Instagram, klikněte na “Pokročilá nastavení” a zvolte možnost “Automatické sdílení”, tak se bude veškerý obsah sdílený na Instagram automaticky sdílet i na Facebook.

 

 

Platí pro příspěvky, stories i reels

Takto můžete přesdílet veškerý obsah, který na Instagramu tvoříte, ať už jsou to klasické příspěvky, stories nebo reels. U stories stačí zmáčknout “Možnosti sdílení” a poté vybrat, zda chcete sdílet pouze vybrané story, nebo každé, které přidáte. U zveřejňování reels, kliknete u “Sdílet na Facebooku” na možnost “Zapnuto”.

 

 

Dejte nám vědět, zda tuto funkci využijete a zda je návod srozumitelný. Tato funkce vám může ušetřit moře času, kdy nemusíte zveřejňovat obsah zvlášť pro Facebook a zvlášť pro Instagram a můžete se tak věnovat jiným věcem. 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail