Čistá pleť

Čistá pleť

I když tento článek ani téma samotné není zcela cílené na čištění obličeje, měli bychom tím svou kosmetickou péči začínat. Je pravdou, že spousta žen bez mučení přiznává, že čištění své pleti moc nedává nebo si vystačí s opláchnutím obličeje vodou, případně mýdlem. Ale zrovna tak, jako byste neodbývali mytí nádobí po večeři pouhým opláchnutím vlažnou vodou, také obličej je důležité odmastit a zbavit nečistot pomocí čisticího nebo odličovacího přípravku a následně tonizovat, abychom pleť dostali zpět do lehce kyselého pH. Pak totiž nebrání nic tomu, aby drahé a opravdu fungující ingredience v našich krémech či sérech rozvinuly svůj potenciál na maximum.

 

Jak bylo zmíněno na začátku, pojem čistá pleť je především spojován s absencí nečistot a pupínků, ale také dalších podobných nepříjemných projevů, např. periorální dermatitidy. Pokud tedy kroku čištění věnujeme dostatečnou pozornost, a přesto naše pleť trpí některými z těchto projevů, potřebujeme silného pomocníka se s nimi vypořádat. V sortimentu kosmetiky DR.BAUMANN najdeme speciální přípravek s názvem Liposome Multi Active s manukou, tea tree a levandulí. Jedná se o gel s obsahem vícevrstvých liposomů, které nejen pleti dodávají velké množství hydratace, ale zároveň jsou schopné dopravit další účinné látky hluboko do vrstev epidermu, regulovat mazotok (činit ho tekutějším) a zacelit poškozené buňky, což je především v případě jakýchkoli nečistot a „otevřené“ pleti vůči okolnímu prostředí více než vítaný jev. Gel je dále obohacen o olej z manuky, tea tree a levandule, které společně působí výrazně protizánětlivě a hojivě. Tento specifický přípravek můžeme doporučit i v případě periorální dermatitidy, kdy pleť současně trpí velkým mazotokem. Celkově je pak vhodné na místa nečistot a pupínků lokálně aplikovat Zinkový krém, který vysušuje a pomáhá s rychlejším vyhojením.

Po odeznění akutního výskytu periorální dermatitidy či akné je potřeba aplikovat přípravky bez éterických olejů. Ze zkušeností našich kosmetiček jsou dosažené výsledky vhodné podpořit kúrovou péčí pomocí přípravku s názvem Liposome Vitamin Super z řady SkinIdent. Gel obsahuje opravdu vysoký podíl vícevrstvých liposomů, a navíc celou řadu vitaminů (E, A, C a H), které pleť potřebuje k nutné obnově, opětovnému získání odolnosti a prevenci tvorby dalších nečistot a harmonizaci svého fungování. Zvláštností tohoto přípravku je přítomnost vitaminu B12, který je v kosmetice raritou a má silně zklidňující vlastnosti. Jeho působení ocení i pleť s lupénkou či atopickým ekzémem. Zmíněné ingredience jsou dále doplněny hydratačními látkami – kyselinou hyaluronovou nebo vzácným prolinem. Celkově tedy přípravek svědčí mastící se pleti se sklonem k opakovaným periorálním dermatitidám, pleti s nečistotami a akné, ale zároveň zestárlé, unavené a vyčerpané. Vitaminy v kombinaci s liposomy a hydratačními látkami pleť viditelně oživí a prozáří v řádech dnů.

 

Kde je možné produkty koupit

Naše pozitivní zkušenosti s přípravky bez alergenních látek se opírají o vynikající výsledky profesionálních kosmetických salonů, které jsou řádně proškoleny v používání přípravků DR.BAUMANN a SkinIdent. Napište nám na email info@inspiringbeauty.cz a my Vám doporučíme proškolený kosmetický salon ve Vašem okolí. 

Jak se stát spolupracujícím salonem

Pokud jste profesionální kosmetička a máte zájem používat produkty DR.BAUMANN a SkinIdent i ve svém salonu, tak nás neváhejte kontaktovat přes kontaktní formulář a my Vám vysvětlíme vše o tom, jak můžete s naší kosmetikou začít pracovat.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail